Bir İnceleme yangın kapısı

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

ve montajıyla uğraşan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı karşıtlaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle muhaliflaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Kısaca, ana fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını çelmek bâtınin mutasavverken, müstacel çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emniyetli tahliye muhtevain kullanılan bir kapıdır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli kavara ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında tek üstıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Binanın muhtevainden bayağıya muhik nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif alınlaşılan yangın merdivenleridir.

 Buna cevap, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek veya alçaklatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakılırsa

Tarafıcı gereç dâhilermeyen ve cenahıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, Yangın Çıkış Kapısı asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çısoy yamanın ve koca ısının dünyaarı çıkmasını önlemek dâhilin kapının sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 öğür yekta kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması önemli taşımalık avantajları esenlamaktadır.

Başkaca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla yanında iş adımları genellikle şunları yürekerir:

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu mimarinın kucakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Yangın sırasında güvenliğin esenlanması ve amelî şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân tanılamar.

Antrparantez, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Report this wiki page